Sleepify logotyp

Sleepify i Polska tv-nyheter.
25-11-2018

Sömn är ett av människans mest grundläggande behov. Om sömnen inte fungerar blir många andra områden av livet påverkade. En stabil nattsömn är alltså ett effektivt sätt att uppnå god livskvalitet.

På senare år har sömnbrist lyfts fram som ett av de största moderna folkhälsoproblemen. För många personer är lösningen ett tyngdtäcke. Tyngdtäcket kan bidra till att förkorta tiden för insomning samt ge en
både djupare och mer trygg sömn. Resultatet blir mer energi och en större förmåga att klara vardagens alla utmaningar. Men inte nog med det – det fungerar också som ett alternativ till läkemedel, som både kan vara dyra och leda till omfattande biverkningar.

DPTS (Deep Pressure Touch Stimulation) är en metod med vetenskapligt dokumenterad effekt som stimulerar med hjälp av ett djupt tryck, vilket bidrar till att öka kroppens nivåer av ‘må-bra-hormonerna’ serotonin och oxytocin. Detta leder i sin tur att stresshormonet kortisol sänks samt att melatonin, vårt sömn-hormon får bättre förutsättningar för att verka. Detta gör att du får de bästa förutsättningarna för en bättre sömn.