Sleepify logotyp

Så funkar det

Våra produkter bygger på en patenterad lösning med ringar i kirurgiskt stål placerade i specialsydda fickor som ger en ”gångjärnseffekt” och 360 graders omslutning. Den yttre stimulansen, ett behagligt omslutande tryck som kan liknas vid en kram, hjälper kroppen att själv slappna av och komma till ro.

 

Sleepify Ringtäcke® Att använda ringtäcket kontinuerligt bidrar till en avslappnande och trygghetsskapande effekt som minskar oro, ångest och sömnsvårigheter.

 

DPTS (Deep Pressure Touch Stimulation) är en metod med vetenskapligt dokumenterad effekt som stimulerar med hjälp av ett djupt tryck, vilket bidrar till att öka kroppens nivåer av ”må-bra-hormonen” serotonin och oxytocin. Detta leder i sin tur till att stresshormonet kortisol sänks samt att melatonin, vårt ‘sömn-hormon’ får bättre förutsättningar för att verka. Detta gör att förutsättningarna för en bättre sömn kan öka!

 

Ringarna ger ett jämt och behagligt tryck på kroppen och stimulerar både det taktila sinnet och proprioceptionen, vårt muskel- och ledsinne. Den massageliknande stimulansen bidrar till att hämma och organisera impulserna till centrala nervsystemet. Tyngden och trycket från ringarna bidrar till en ökad kroppsuppfattning genom att kroppens egna gränser förtydligas.

 

 

product