Fri frakt

Betala enkelt med Klarna

Kvalitetssäkrad av Apoteket

Sleepify logotyp
Kvalitesgaranti

Vad är ett tyngdtäcke?

Ett tyngdtäcke är ett täcke som innehåller tyngder och används för att underlätta insomning och minska risken för att vakna under natten. Det finns täcken med olika tyngder och egenskaper. Här kan du läsa mer om tyngdtäcken och vilket som passar dig.

Innehåll:

 

Sleepifys tyngdtäcken bygger på en unik och patentsökt lösning med tyngder formade som ringar i kirurgiskt stål. Ringarna är strategiskt placerade i specialsydda fickor som ger god en omfamnande effekt som kan liknas med en kram. Det hjälper kroppen att slappna av och komma till ro när man ska sova.

 

Genom att använda ett tyngdtäcke lindrar du sömnsvårigheter, oro och ångest, kommer snabbare till ro och sover bättre hela natten.

 

DPTS (Deep Pressure Touch Stimulation) är en vetenskaplig metod som genom ett visst tryck ökar kroppens nivåer av “må-bra-hormonet” serotonin. Samtidigt ges sömnhormonerna bättre förutsättningar att verka och mängden stresshormon minskar. Detta bidrar till en bättre och djupare sömn.

 

 

Vad är ett tyngdtäcke

 

Ett tyngdtäcke är precis som namnet antyder ett tungt täcke. Tyngden kommer från strategiskt placerade vikter som sytts in i täckets struktur. Tyngderna ger ett behagligt tryck över hela kroppen när du sover. Effekten liknar den du får av direkt kroppskontakt med en annan människa, till exempel vid massage eller en kram från någon du tycker om. Trycket gör att blodtrycket sjunker, andningen saktar ner och nivåerna av stresshormon minskar. Dessutom frigörs kroppsegna hormon som hjälper dig att komma till ro, som oxytocin och serotonin.  
 

Tyngdtäcken vilar på tung teori

 
Nästan alla har i perioder problem med ångest och mycket stress. Ofta leder det till att sömnen påverkas negativt. För den som lider av sömnproblem kan ett tyngdtäcke, som har en dokumenterad avslappnande effekt, vara ett mycket effektivt hjälpmedel. När tyngdtäcket formar sig runt kroppen ger ringarna en massageliknande känsla och kroppen varvar snabbare ner och kommer till ro.
 
Idén bakom tyngdtäcket har inte uppkommit av en slump. Tyngdtäckets design och funktion bygger på tekniken på Deep Pressure Tissue Stimulation (DPTS). Deep Pressure Tissue Stimulation utgår från det vetenskapligt bevisade faktum att kroppen svarar positivt på tryck mot huden och muskelvävnad. Det är av just den anledningen vi mår bra av massage.

 

Tyngdtäcket som används inom professionell vård

 
God sömn är viktig för din hälsa. Kroppen och hjärnan behöver sömnen för att återhämta sig. När du sover varvar kroppen ner och produktionen av stresshormoner reduceras. Särskilt viktigt är djupsömnen. Då sjunker blodtrycket, muskler syresätts och tillväxthormon friges. Under sömmen bearbetar också hjärnan dagens intryck och skapar nya kopplingar. 

Med Sleepifys tyngdtäcke Ringtäcket får du just det. Sleepifys tyngdtäcke bygger på många års sömnforskning och är en patentsökt design. Av den anledningen är vårt tyngdtäcke Ringtäcket är ett av de mycket få tyngdtäcken som är godkänt för terapeutisk användning inom sjukvården.

Ringarna i Ringtäcket ger ett jämnt och behagligt tryck på kroppen och stimulerar produktionen av naturligt lugnande hormon. Den massageliknande stimulansen bidrar till att hämma och organisera impulserna till centrala nervsystemet.

 

95% av upplever ökad sömnkvalitet med tyngdtäcke

 
Av de som testat Sleepifys tyngdtäcke Ringtäcket upplever 95% ökad sömnkvalitet och 56% upplever att de har mer energi på dagarna. Det innebär att Ringtäcket för många människor är ett alternativ som fungerar bättre än läkemedel, som kan vara både dyra och dessutom ge allvarliga biverkningar.
 

Viktguide – Vilket tyngdtäcke passar mig?

 

Tyngdtäcken 4 – 6 kilo

Om du inte har så svåra besvär utan mest behöver öka din kroppsmedvetenhet är lättare tyngdtäcke med en vikt på 4 – 6 kilo lämpligt. De är tyngre än ett vanligt täcke och passar för dig som vill ha lite tyngd i kombination med med den rogivande effekt ett tyngdtäcke ger. Ett bra val om du har svårt att somna men  men av olika anledningar inte vill ha ett för mycket tyngd mot kroppen.


Tyngdtäcken 8 – 10 kilo

Om själva insomningen är det ditt främsta sömnproblem är ett tyngdtäcke med en vikt på 8-10 kg bäst alternativ för dig. Det är den mest använda viktklassen av tyngdtäcken och hjälper dig att somna snabbare och minskar risken för att vakna flera gånger under natten. Ringarna av kirurgiskt stål ökar den stimulansen av det centrala nervsystemet och frisättningen av lugnande hormon, vilket hjälper dig att komma till ro.


Tyngdtäcken 12 – 14 kilo

Om du både har svårigheter med insomningen och vaknar för tidigt eller flera gången under natten är ett lite tyngre täcke ett föredra.  Tolv kilo täcke låter mycket. Men faktum är att madrassen bär upp större delen av tyngden. Ett tyngdtäcke i den här viktklassen ger mer tryck mot kroppen vilket och en starkare effekt.


Tyngdtäcken 16 – 18 kilo

Tyngdtäcken in den tyngsta viktklassen passar dig som lider av svåra sömnsvårigheter och behöver ett större tryck för att komma till ro och sova lugnt under natten. Täcket hjälper snabbare under insomningsfasen och ger ett stabilt tryckt vilket hämmar ofrivilliga rörelser under natten.

 

Kostnaden för Ringtäcket® startar från 4 749 kr. Läs mer och beställ här.
Test – Välj rätt vikt
 
Tyngdtäcken kommer i flera viktklasser. Vilken vikt som passar dig bäst beror på vilken typ av sömnproblematik du har och inte av din ålder, längd eller kroppsvikt som många tror. I den här snabbguiden kan du läsa om täcken i olika viktklassen och mot vilka sömnproblem de ger bäst effekt.
 

product